Επιτρέπεται η οποιαδήποτε αναδημοσίευση, αφού γίνει αναφορά της πηγής με ενεργό link που θα παραπέμπει τον αναγνώστη στη συγκεκριμένη σελίδα.

Μελομακάρονα

Μελομακάρονα
Πηγή εικόνας:daddy-cool.gr



Υλικά:
·        450 γραμμάρια βούτυρο
·        450ml ελαιόλαδο  
·        1.200 γραμμάρια αλεύρι σκληρό
·        1.200 γραμμάρια αλεύρι μαλακό
·        400 ml φυσικό χυμό πορτοκάλι
·        30 γραμμάρια ζάχαρη
·        1/2 κουταλάκι του γλυκού σόδα
·        1/2 κανέλα
·        1/2 γαρύφαλλο
·        2 πορτοκάλια ξύσμα

Για το σιρόπι:
·        500 ml νερό
·        70 γραμμάρια ζάχαρη
·        1 φλούδα πορτοκαλί
·        2 ξυλάκια κανέλα
·        100 γραμμάρια μέλι μέσα στο σιρόπι




Εκτέλεση:
Βράζουμε το σιρόπι από το σημείο βρασμού για ακόμα 4 λεπτά. Βάζουμε όλα τα στέρεα υλικά μαζί κι ανακατεύουμε. Λιώνουμε το βούτυρο με το λάδι και προσθέτουμε τα στέρεα υλικά σιγά σιγά ζυμώνοντας. Μόλις η ζύμη μας γίνει εύπλαστη, πλάθουμε στο σχήμα που επιθυμούμε και στρώνουμε σε ένα ταψί μία λαδόκολλα. Στη συνέχεια, βάζουμε στο ταψί μας τα μελομακάρονα, τα τρυπάμε ελαφρά με ένα πιρούνι και ψήνουμε στους 170 για μισή ώρα περίπου. Με το πέρας των 25 λεπτών, κοιτάμε να έχουν πάρει χρυσάφι χρώμα. Τέλος, σιροπιάζουμε τα καυτά μελομακάρονα με κρύο σιρόπι. Τα σερβίρουμε με τριμμένο καρύδι και ελάχιστο μέλι.
Καλή επιτυχία!!!







Γράφει ο Chef
Νίκος Δρίβας
Συντακτική επιμέλεια
Just boost it



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου