Επιτρέπεται η οποιαδήποτε αναδημοσίευση, αφού γίνει αναφορά της πηγής με ενεργό link που θα παραπέμπει τον αναγνώστη στη συγκεκριμένη σελίδα.

Keep calm & drink WINE




Keep calm & drink WINE

 Το είχε πει και ο Βίκτωρ Ουγκώ: «Ο Θεός έφτιαξε μόνο το νερό. Ο άνθρωπος όμως έφτιαξε το κρασί».
Θα μπορούσε κάποιος να μιλάει για  ¨οινο-ιστορίες¨ πολλές ώρες, μιας και οι αναφορές στο κρασί ξεκινούν από την παλαιολιθική εποχή και φτάνουν μέχρι και τις μέρες μας, μέσα από τη μυθολογία, τη λαϊκή παράδοση, τη λογοτεχνία, αλλά και τα έργα τέχνης. Στην προσπάθειά μας λοιπόν να 'παντρέψουμε' τις γνώσεις του παρελθόντος, με μια πιο σύγχρονη οπτική στον απαιτητικό χώρο του οίνου, μεταβήκαμε στο χώρο του Γιάννη Καψάλη και του Κώστα Ρομβοτσάνου. Το όνομά του, Molos wine bar cafe. Ένας χώρος φιλόξενος και προσεγμένος, που σίγουρα δεν περνά καθόλου απαρατήρητος σε κάποιον που περπατά στην παραλία της Ιτέας.


Ο Γιάννης κι ο Κώστας γεννήθηκαν και μεγάλωσαν στην Ιτέα. Μετά την πάροδο των σχολικών χρόνων, ακολούθησαν σπουδές στον τομέα των τουριστικών επιχειρήσεων, τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό. Ήδη από εκείνο το διάστημα θυμούνται τον εαυτό τους να ασχολείται με το χώρο της εστίασης. «Αυτό που μας ώθησε να ασχοληθούμε με τον χώρο αυτό, ήταν αρχικά η αγάπη για το αντικείμενο. Αργότερα, μέσα από την προσωπική εργασία και τα βιώματά μας, μεγάλωνε όλο και περισσότερο το ενδιαφέρον και ταυτόχρονα το όνειρο για μια επιχείρηση που να έχει το προσωπικό μας αποτύπωμα, τη σφραγίδα μας».


Το όνομα του μαγαζιού προέκυψε καθαρά από την τοποθεσία του και αυτό γιατί, ο μόλος αποτελεί σημείο αναφοράς για την πόλη της Ιτέας. Η όμορφη αυτή συνεργασία γεννήθηκε αβίαστα επιβεβαιώνοντας το ρητό ¨η ισχύς εν τη ενώσει¨ και βασίστηκε κυρίως στο κοινό όραμα για μια υγιή επιχείρηση. Δεδομένου ότι κανένας από τους δυο δεν είχε ξανακάνει κάτι παρόμοιο στο παρελθόν, φαίνεται πως τόλμησαν μαζί αυτό το νέο εγχείρημα.


Είναι αναμφισβήτητο γεγονός πως στην καρδιά του μαγαζιού βρίσκεται το κρασί, το οποίο φαίνεται μάλιστα  να μονοπωλεί το ενδιαφέρον.  Ωστόσο, δεν θα ήταν σωστό να επισκιάσει τις υπόλοιπες υπηρεσίες του μαγαζιού, όπως τη μεγάλη ποικιλία από μπύρες Ελληνικές και ξένες, τα πολλά και διάφορα αποστάγματα, τα ξεχωριστά κοκτέιλ, τα  ροφήματα, τη σειρά του τσαγιού με κύριο συστατικό τον κρόκο Κοζάνης αλλά και τον υψηλής ποιότητας καφέ. «Έχουμε δώσει έμφαση σε όλα τα προϊόντα που διαθέτουμε. Αυτό συνεπάγεται καλή έρευνα αγοράς, για να είναι η ποιότητα στο επίπεδο που θέλουμε, αλλά και προσιτή από οικονομικής άποψης (τιμή) στο καταναλωτικό κοινό που απευθυνόμαστε». Σίγουρα το κρασί είναι αναπόσπαστο κομμάτι του μαγαζιού. Για τον λόγο αυτό η κάβα του μαγαζιού φιλοξενεί 120 ετικέτες Ελλήνων παραγωγών. Κύριο μέλημα τόσο του Γιάννη όσο και του Κώστα, είναι να έρθει ο κόσμος σε επαφή μαζί τους, είτε εναλλάσσοντάς τες (ετικέτες) ανά τακτά χρονικά διαστήματα, με  value for money φιλοσοφία, είτε μέσω events, όπως βραδιές οινογευσίας με γνωστούς Έλληνες παραγωγούς και οινολόγους. 

Απ’ ότι φαίνεται το κρασί είναι ένας τομέας υψηλών απαιτήσεων, ειδικά αν λάβει κανείς υπ’ όψη του, πως τα δεδομένα αλλάζουν διαρκώς. «Παρακολουθούμε τα δρώμενα ανελλιπώς. Οι σταθερές πηγές πληροφόρησης είναι σίγουρα οι εκθέσεις που λαμβάνουν χώρα κάθε χρόνο, όπως επίσης και τα σεμινάρια οινογνωσίας. Σε αυτά επιδιώκουμε να εμπλέκεται και το προσωπικό που απασχολούμε στην επιχείρηση. Τέλος, όσο το επιτρέπουν φυσικά και οι συνθήκες, παρακολουθούμε κι ευρωπαϊκές τάσεις».
Εικόνες εσωτερικού χώρου

Το  Molos wine bar cafe αποτελεί μια εναλλακτική πρόταση διασκέδασης για την περιοχή, επηρεασμένη αρκετά από τις wine τάσεις που επικρατούσαν ήδη στην Ευρώπη. Θα ήταν παράλειψη να μην αναφερθούμε και στη μουσική, η οποία είναι συνυφασμένη με το ύφος του μαγαζιού, που σίγουρα όμως διαμορφώνεται κι από τη διάθεση του κόσμου. Lounge, jazz, soul ethnic μελωδίες, αλλά και επιλεγμένη μοντέρνα ελληνική μουσική, είναι κάποιες από τις επιλογές στις μουσικές λίστες.
Ήρθε όμως και η ώρα να τσιμπήσουμε κάτι. Το  Molos wine bar cafe έχει φροντίσει και για αυτό. «Θεωρήσαμε απαραίτητο να υπάρχουν δημιουργικά κι αυθεντικά πιάτα, με ελληνικές πρώτες ύλες. Οι γευστικές μας προτάσεις περιλαμβάνουν ποικιλίες αλλαντικών και τυριών, ψητά κρέατα και θαλασσινά, παράλληλα όμως διαθέτουμε και handmade finger food για πιο βιαστικούς πελάτες».
Η επιχείρηση συμπληρώνει τη νέα χρονιά, τα δέκα χρόνια λειτουργίας. «Σίγουρα τα πρώτα χρόνια στο χώρο, έγιναν με βήματα δειλά και με μόλις 20 ετικέτες κρασιών. Το μεράκι και η συνέπεια όμως, δημιουργούν με τα χρόνια ευνοϊκότερες συνθήκες εργασίας και μαζί με τον τουρισμό, έναν εξίσου σημαντικό παράγοντα για την περιοχή, σε ολοκληρώνουν σαν άνθρωπο που υπηρετεί το χώρο αυτό».
Εικόνα εξωτερικού χώρου
Με χειμωνιάτικο ή καλοκαιρινό σκηνικό, στον κομψό και περίτεχνα διακοσμημένο εσωτερικό χώρο (με πινελιές από τον τόπο μας όπως η ελιά) ή αγναντεύοντας τον Κορινθιακό κόλπο από τον ατμοσφαιρικό εξωτερικό χώρο δίπλα στη θάλασσα, απολαμβάνοντας ένα φρουτώδες κρασί ή ένα κοκτέιλ, λέμε Keep calm and drink wine! Όλα αυτά στην οδό 28ης Οκτωβρίου 55 στην παραλία της Ιτέας, 365 μέρες το χρόνο, από τις 9 το πρωί μέχρι … όσο υπάρχει διάθεση για διασκέδαση.
Ευχαριστούμε πολύ τον Γιάννη και τον Κώστα για τη συνέντευξη που παραχώρησαν στο Just boost it και τους ευχόμαστε καλή σεζόν και καλές γιορτές.



Boost it….!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου