Επιτρέπεται η οποιαδήποτε αναδημοσίευση, αφού γίνει αναφορά της πηγής με ενεργό link που θα παραπέμπει τον αναγνώστη στη συγκεκριμένη σελίδα.

Για σουβλάκι...

Για σουβλάκι... 
                   
Είναι το απόλυτο ¨street food¨ και έχει ρίζες από την αρχαιότητα. Σε σχετικές αναφορές που υπάρχουν (από την αρχαιότητα), γίνεται λόγος για ένα έδεσμα που λεγόταν κάνδαυλος.
Αποτελούταν από κομμάτια ψητού κρέατος, πίτα, άνηθο και τυρί.  Επίσης είναι γνωστό σε όλο τον κόσμο και θα μπορούσαμε να πούμε πως είναι απ’ τα πρώτα πράγματα που σου έρχονται στο μυαλό, όταν μιλάει κάποιος για την Ελλάδα. Φυσικά μιλάμε για το ένα και μοναδικό σουβλάκι. Με λίγα λόγια αποτελεί τη νούμερο ένα επιλογή στο γρήγορο φαγητό, αφού μέσα από συνδυασμούς όπως τζατζίκι, σως ή κάποια άλλη αλοιφή γίνεται ανάρπαστο μέσα σε λίγα λεπτά.Στο σημερινό άρθρο έχουμε τη χαρά να φιλοξενούμε ένα απ’ τα πιο γνωστά ψητοπωλεία στην περιοχή της Ιτέας. Το όνομα αυτού ¨για σουβλάκι¨. Πάμε να γνωρίσουμε λοιπόν τους συντελεστές αυτής της επιτυχίας. 
Γιώργος και Νίκος
  Τα ονόματα αυτών Γιώργος Παπαποστόλου και Νίκος Μπουρκάς. Η φιλία των δύο κρατάει εδώ και πολλά χρόνια και έρχεται να επισφραγιστεί  μέσω μιας διπλής κουμπαριάς των προαναφερόμενων. Η ιδέα του ¨για σουβλάκι¨ γεννήθηκε από τον Γιώργο, το Νίκο και τις συζύγους τους αντίστοιχα Νίκη και Ειρήνη. Ο Γιώργος γεννήθηκε στην Αθήνα και μεγάλωσε τα περισσότερά του χρόνια στην Ιτέα. Μετά το πέρας τον σχολικών του χρόνων μπήκε κατευθείαν στο χώρο των επιχειρήσεων, αφού ακολούθησε τα βήματα των δικών του. Κατά καιρούς έχει επιχειρήσει σε διαφορετικές ιδέες, πρωτότυπες πάντα για την περιοχή. Πρόσφατη επιχειρηματική δραστηριότητα είναι το ¨για σουβλάκι¨, που πλέον υπάρχει συνεταιρικά, με τον πολύ καλό του φίλο και κουμπάρο Νίκο.  Ο Νίκος απ’ την άλλη, γεννήθηκε κι αυτός Αθήνα, μεγάλωσε στην Ιτέα και μετά το πέρας των σχολικών του χρόνων αντίστοιχα, φεύγει για σπουδές στον Πειραιά, όπου σπουδάζει ηλεκτρολόγος μηχανικός. Μετά από χρόνια και αφού ήδη βρίσκεται στην Ιτέα, αποφασίζει μαζί με το Γιώργο να κάνουν κάτι από κοινού στο χώρο της εστίασης. Όπως μας λέει ο Γιώργος: «την επιχείρηση αυτή έτυχε να τη βρούμε και να την κάνουμε στην Ιτέα, το λεγόμενο ¨για σουβλάκι¨ του οποίου το όνομα, βγήκε μετά από πάρα πολύ σκέψη, αφού τα προτεινόμενα ονόματα ήταν αρκετά. Η επιλογή φαίνεται πως έδενε απόλυτα με την φράση ¨πάμε για ένα σουβλάκι;¨. Έτσι αφαιρώντας μόνο δυο λέξεις, καταλήξαμε στην ονομασία του».

Εικόνες εσωτερικού χώρου
  Στην ερώτησή μας γιατί επέλεξαν να ανοίξουν σουβλατζίδικο και όχι κάτι άλλο, ο Νίκος μας απαντάει: «ήταν κάτι που έλλειπε. Το μοντέρνο στήσιμο και η πολύ καλή ποιότητα προϊόντων είναι μερικά απ’ τα στοιχεία του. Το κατάστημα βρίσκεται σε ένα από τα πιο κεντρικά σημεία της Ιτέας, με αίθουσα και παραλία μπροστά στη θάλασσα». Όπως είπε και ο Νίκος, η διακόσμηση είναι μοντέρνα και ταυτόχρονα λιτή θα μπορούσαμε να συμπληρώσουμε εμείς, αφού ο χώρος του έχει όσα πρέπει για να σε κρατήσει και να απολαύσεις τα υπέροχα γεύματά του. Τα περισσότερα πράγματα είναι χειροποίητα και μερικά από αυτά είναι φτιαγμένα από το Νίκο και το Γιώργο. Φυσικά, δεν θα μπορούσε να λείπει και η γυναικεία παρέμβαση στη διακόσμηση, αφού η Νίκη και η Ειρήνη με τη σειρά τους, έχουν βάλει και εκείνες την δικιά τους πινελιά.
  Το μενού του ¨για σουβλάκι¨, πλήρες και για όλα τα γούστα. Οι 
συντελεστές του έχουν φροντίσει να περιέχει σχεδόν τα πάντα.

Ο Γιώργος μας κάνει μια σύντομη περιγραφή και μας λέει: «το ¨για σουβλάκι¨ διαθέτει   από γύρο χοιρινό, γύρο κοτόπουλο, καλαμάκι χοιρινό, καλαμάκι κοτόπουλο, προβατίνα, κεμπάπ, μπιφτέκι κοτόπουλο, μπιφτέκι μοσχαρίσιο και όλα αυτά σε παραδοσιακές πίτες, πίτες ανατολής, πίτες ολικής, σάντουιτς, σκεπαστή και πολλά άλλα στην καλύτερη ποιότητα. Η επιλογή των κρεάτων έχει γίνει μετά από μια πολύ ψαγμένη έρευνα αγοράς, με σκοπό την καλύτερη και πιο σεβαστή ποιότητα προς τον καταναλωτή». Στο κατάστημα υπάρχουν και προσφορές, ανάλογα με τη παραγγελία που θα κάνει κάποιος. Το μενού, καθώς επίσης και οι προσφορές, πρόκειται να αλλάξουν σύντομα σύμφωνα πάντα με το Γιώργο και το Νίκο, με σκοπό την καλύτερη διάθεση στο καταναλωτικό κοινό.
  Το προσωπικό αλλάζει σύμφωνα με τη σεζόν, αφού οι απαιτήσεις μεγαλώνουν κατά την καλοκαιρινή περίοδο, μιας και το κατάστημα διαθέτει  τραπεζοκαθίσματα δίπλα στην θάλασσα, τα οποία γίνονται ανάρπαστα. Το χειμώνα, μπορεί ο οποιοσδήποτε να δοκιμάσει τα ξεχωριστά εδέσματα του ¨για σουβλάκι¨, σε ένα μικρό αλλά συνάμα ζεστό χώρο δίπλα στο όμορφο και μοντέρνο τζάκι που διαθέτει.

Τα πάντα περνούν από τα χέρια και τον έλεγχο τόσο του Γιώργου, όσο και του Νίκου. Ο καθένας με τη σειρά του ανάλογα τη δουλειά που υπάρχει, αναλαμβάνει και το αντίστοιχο πόστο με σκοπό το καλύτερο αποτέλεσμα. 
  Η τελευταία ερώτηση που κάναμε, σχετίζεται με το όλο και περισσότερο άνοιγμα τέτοιου είδους ψητοπωλείων στην περιοχή. Πιο συγκεκριμένα ρωτήσαμε το Γιώργο και το Νίκο, ποιο είναι το μυστικό για να κρατηθεί κάποιος στο χώρο και να ξεχωρίσει. Ο Γιώργος έμπειρος πια στο χώρο, μας απαντάει τα εξής: «γενικότερα το άνοιγμα ενός ψητοπωλείου, φαντάζει σε κάποιους μια εύκολη επαγγελματική δραστηριότητα, ίσως και φθηνή. Δυστυχώς όμως δεν είναι έτσι. Ο χώρος είναι πολύ ¨περίεργος και απαιτητικός¨. Θα πρέπει να είσαι σωστός, να έχεις συνέπεια, υπευθυνότητα και αγάπη γι αυτό που κάνεις, για να σταθείς αντάξιος των προσδοκιών του χώρου. Χωρίς αυτά δεν πας μπροστά». Στα ίδια λόγια συμφώνησε και ο Νίκος, που αν και νέος στο ¨χώρο¨, φαίνεται να βαδίζει στο σωστό δρόμο. Κλείνοντας, είπαμε να κάνουμε κι εμείς μια σύντομη δοκιμή στο σουβλάκι των παιδιών. Μαντέψτε!!! Η δοκιμή όχι μόνο άξιζε τον κόπο, αλλά μας έβαλε στον πειρασμό να ανανεώσουμε σύντομα το ραντεβού μας με το ¨για σουβλάκι¨.
Εικόνα εξωτερικού χώρου
 Αν θέλετε κι εσείς να δοκιμάσετε τα ξεχωριστά σε γεύση και ποιότητα εδέσματα, δεν έχετε παρά να μεταβείτε στην οδό 28ης Οκτωβρίου 83 στο κέντρο της πόλης της Ιτέας. Το κατάστημα παραμένει ανοιχτό καθημερινά από τις 18:00μμ έως τις 02:00πμ. Επίσης διαθέτει υπηρεσία delivery από τις 18:00μμ έως τις 00:30πμ.

  Κάπου εδώ τελειώνει η γνωριμία μας με το ¨για σουβλάκι¨. Το Just boost it θα ήθελε να ευχαριστήσει το Γιώργο και το Νίκο για τη συνέντευξη που μας παραχώρησαν και τους ευχόμαστε με τη σειρά μας, καλή συνέχεια  σε αυτό που κάνουν με τόσο αγάπη και συνέπεια.



Boost it…..!

1 σχόλιο: