Επιτρέπεται η οποιαδήποτε αναδημοσίευση, αφού γίνει αναφορά της πηγής με ενεργό link που θα παραπέμπει τον αναγνώστη στη συγκεκριμένη σελίδα.

Μοσχαρίσια Μπριζόλα με πετιμέζι, μαύρη μπύρα και σινάπι.

 Μοσχαρίσια Μπριζόλα με πετιμέζι, μαύρη μπύρα και σινάπι.

 

Πηγή εικόνας: dimoi.gr


Υλικά:

·        2 σπαλομπριζόλες μοσχαρίσιες (περίπου 550γρ η κάθε μία)

·        4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο

·        1 κουταλάκι του γλυκού κόκκους σιναπιού

·        1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο

·        ½ ματσάκι θυμάρι φρέσκο ψιλοκομμένο

·        ½ ματσάκι ρίγανη ψιλοκομμένη

·        1 μαύρη μπύρα

·        4 κουταλιές της σούπας πετιμέζι

·        2 κουταλιές της σούπας μέλι

·        Χυμό από ένα πορτοκάλι

·        Λίγο ξύσμα πορτοκαλιού

·        Αλάτι

·        Πιπέρι

 


Εκτέλεση:

Σε ένα τηγάνι με λίγο ελαιόλαδο, ρίχνουμε τους κόκκους σιναπίου και τους καβουρδίζουμε σε χαμηλή θερμοκρασία. Προσθέτουμε το κρεμμύδι, τα μυρωδικά και σοτάρουμε ελαφρά. Στη συνέχεια ρίχνουμε την μπύρα, το πετιμέζι, το μέλι, το χυμό, το ξύσμα πορτοκαλιού, το αλάτι, το πιπέρι και μαγειρεύoυμε τη μαρινάδα για 15 λεπτά. Με το πέρας των 15 λεπτών, αφήνουμε τη μαρινάδα μας να κρυώσει. Ακολούθως, τοποθετούμε τις μπριζόλες σε ένα μπολ χωρίς να καλύπτει η μία την άλλη και περιχύνουμε τη μαρινάδα μέσα στο μπολ. Κλείνουμε το μπολ και το τοποθετούμε στο ψυγείο για ένα 24ωρο. Τέλος  πριν το μαγείρεμα, στραγγίζουμε τις μπριζόλες και ψήνουμε στο Grill για 5 λεπτά από την κάθε πλευρά. Παράλληλα ραντίζουμε με το μείγμα μας για να μην στεγνώσουν. Σερβίρουμε, συνοδεύοντας με γαρνιτούρα της αρεσκείας μας.

 

 

 

Γράφει: ο Chef Νίκος Δρίβας

Συντακτική επιμέλεια: Just boost it

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου