Flame Story
''I’m in
love. I’m having a relationship with my pizza'' , φαίνεται να μας λέει η Τζούλια Ρόμπερτς στην ταινία ''Eat , Pray, Love'' , όπου απολαμβάνει λαχταριστά
κομμάτια πίτσας κι εκλεκτές μακαρονάδες, χωρίς ενδοιασμούς. Ατομική ή οικογενειακή, απλή ή σπέσιαλ, στο σπίτι ή σε κάποιο ξεχωριστό περιβάλλον, η πίτσα έχει μια ξεχωριστή θέση στην καρδιά όλων των καλοφαγάδων. Με καταγωγή από τη Νάπολι της Ιταλίας, η πίτσα μαζί με τα μακαρόνια (σπαγγέτι) θεωρούνται έδεσμα ιταλικό, σαν Έλληνες όμως οφείλουμε να γνωρίζουμε πως οι πρόγονοί μας βάλανε κι εδώ το χεράκι τους, μιας και η ιδέα της (στρογγυλή βάση ψωμιού με τυρί, ελαιόλαδο και μυρωδικά από πάνω) προέρχεται από την αρχαία Ελλάδα, όπου είχε την ονομασία ''πλακούντας''.Αν λοιπόν αισθάνεστε πως η οθόνη σας γέμισε από πίτσα ή από μακαρόνια, ή αν σας έρχονται μυρωδιές από λιωμένα τυριά και πικάντικες σάλτσες και θέλετε να γευτείτε κάτι από αυτά, τότε η επιλογή λέγεται Flame.
Αυτή την εβδομάδα, τις
πόρτες του μαγαζιού του μας άνοιξε με χαμόγελο ο Παναγιώτης Ηλιόπουλος. Δεν θα
μπορούσαμε να έχουμε καλύτερο οικοδεσπότη, μιας κι ο Παναγιώτης είναι ένας
άνθρωπος που υπάρχει στο χώρο από το 1998. Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την
αρχή. Ο Παναγιώτης γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Ιτέα. Μετά το σχολείο, ξεκίνησε
να εργάζεται σαν σερβιτόρος στο Pizza Dream, στην πιτσαρία κοντά στο ξενοδοχείο ''Γαλήνη'', όπου
και παρέμεινε για δυο χρόνια. Μια μέρα, ο υπεύθυνος του καταστήματος ρίχνει στο
τραπέζι μια πρόταση, η οποία αφορούσε τους δύο από τους εργαζόμενους που
είχε στο κατάστημά του. Αυτή αφορούσε στο να μάθει κάποιος από τους υπαλλήλους
την τέχνη της πίτσας! «Θυμάμαι τότε πως το αφεντικό, δεν με υπολόγιζε για τη
θέση, αφού με θεωρούσε μικρό. Έτσι μια μέρα δίνει την ευκαιρία στον έναν από
τους δύο, αλλά αυτός δεν τα καταφέρνει. Μετά απ’ αυτό πήρα την απόφαση να
ζητήσω να δοκιμάσω κι εγώ. Γνωρίζοντας πως ήθελα να ασχοληθώ με το συγκεκριμένο
επάγγελμα, κάτι μου έλεγε μέσα μου πως αυτή ήταν η ευκαιρία μου».κομμάτια πίτσας κι εκλεκτές μακαρονάδες, χωρίς ενδοιασμούς. Ατομική ή οικογενειακή, απλή ή σπέσιαλ, στο σπίτι ή σε κάποιο ξεχωριστό περιβάλλον, η πίτσα έχει μια ξεχωριστή θέση στην καρδιά όλων των καλοφαγάδων. Με καταγωγή από τη Νάπολι της Ιταλίας, η πίτσα μαζί με τα μακαρόνια (σπαγγέτι) θεωρούνται έδεσμα ιταλικό, σαν Έλληνες όμως οφείλουμε να γνωρίζουμε πως οι πρόγονοί μας βάλανε κι εδώ το χεράκι τους, μιας και η ιδέα της (στρογγυλή βάση ψωμιού με τυρί, ελαιόλαδο και μυρωδικά από πάνω) προέρχεται από την αρχαία Ελλάδα, όπου είχε την ονομασία ''πλακούντας''.Αν λοιπόν αισθάνεστε πως η οθόνη σας γέμισε από πίτσα ή από μακαρόνια, ή αν σας έρχονται μυρωδιές από λιωμένα τυριά και πικάντικες σάλτσες και θέλετε να γευτείτε κάτι από αυτά, τότε η επιλογή λέγεται Flame.
Και όντως! Αυτό ήταν τελικά το εισιτήριο, ώστε να μπορέσει να ανοίξει αργότερα το δικό του μαγαζί. Το Flame ξεκίνησε να υποδέχεται το κοινό το 2000. Πως όμως προέκυψε το όνομα αυτό; «Ξεκίνησε σαν παρατσούκλι που μου το έδωσαν οι φίλοι μου. Εκτός αυτού, ταίριαζε πολύ και με τον τρόπο που ψήνεται η πίτσα στον ξυλόφουρνο, οπότε και επιλέχθηκε ως το επικρατέστερο».Πως όμως κάποιος παίρνει την απόφαση να ασχοληθεί με τον απαιτητικό χώρο της εστίασης; «Στην αρχή απλά μου άρεσε. Στη συνέχεια, άρχισα να το αγαπάω όλο και περισσότερο, υπήρξε δηλαδή το δέσιμο αυτό, που σε κάνει να εξελίσσεσαι και να γίνεσαι πιο υπεύθυνο άτομο». Ο Παναγιώτης μας επισημαίνει, πως το κλειδί της επιτυχίας είναι να μην επαναπαύεσαι, να είσαι δημιουργικός και να τολμάς στο διαφορετικό, να αισθάνεσαι πως πηγαίνεις ένα βήμα πιο μπροστά από τα συνηθισμένα. Οι δύσκολοι πλέον καιροί, απαιτούν πειθαρχία και πολύ υπομονή, σε συνδυασμό με ομαδική δουλειά και προσπάθεια.
![]() |
Εικόνα εσωτερικού χώρου |
Η Pizza στον ξυλόφουρνο |
Οι άνθρωποι του Flame
φαίνεται πως για αρκετά χρόνια θέτουν σαν στόχο να βελτιώνουν τις υπηρεσίες του
προς τον κόσμο. «Είναι σημαντικό να χτίζεις χρόνο με το χρόνο όλο και κάτι
καλύτερο, πάντα μια σταθερή βάση. Αυτό μπορεί να πραγματοποιηθεί μόνο αν λες
στον εαυτό σου πως μπορείς και καλύτερα. Αν πιστέψεις πως έπιασες την ¨κορυφή¨,
τότε υπάρχει κίνδυνος σύντομα να απογοητευτείς» μας λέει ο ίδιος.
![]() |
Εικόνα εσωτερικού χώρου |
Πως όμως φτάνεις στην
επιτυχία; Σε αυτό συμβάλλουν σίγουρα οι άνθρωποι, για τους οποίους υπάρχει
σεβασμός και εμπιστοσύνη, καθώς χωρίς αυτούς τίποτα δεν θα ήταν το ίδιο. Το
Flame διαθέτει την ποιότητα που τόσα χρόνια παραμένει σε υψηλά επίπεδα, τα
εξαιρετικά παιδιά(service) που εργάζονται για αυτό, καθώς επίσης και τους
άριστους μάγειρες.
Στην τελευταία μας
ερώτηση, ζητήσαμε από τον Παναγιώτη να δώσει μια συμβουλή στους νέους, μιας και
η ανεργία είναι πλέον σε υψηλά επίπεδα τόσο στη χώρα μας, όσο και στην περιοχή
μας. Με τη σειρά του μας απαντάει τα εξής: «μην φοβάσαι να κάνεις λάθη. Μην
αγχώνεσαι αν δεν έχεις καταλήξει στο τι θέλεις να κάνεις στη ζωή σου. Έχοντας
υπομονή, βρες αυτό που σου ταιριάζει, αγάπησέ το και σίγουρα θα έχεις στα χέρια
σου ένα μεγάλο ποσοστό μελλοντικής επιτυχίας».
Κλείνοντας,
ο Παναγιώτης αισθάνθηκε την ανάγκη να ευχαριστήσει όλο τον κόσμο της Φωκίδας
για την υποστήριξή του, αφού κατάφερε να κάνει το Flame συνώνυμο της πίτσας και της Ιταλικής κουζίνας. Θα θέλαμε
να ευχαριστήσουμε τον Παναγιώτη για τη συνέντευξη που παραχώρησε στο Just boost
it και του ευχόμαστε με τη σειρά μας καλή σεζόν και καλή συνέχεια. Μέχρι το
επόμενο άρθρο, μπορείτε να κάνετε μια βόλτα στην παραλία της Ιτέας, κι αν
αισθανθείτε κάποια λιγούρα, σας προτείνουμε να κάνετε μια στάση στην οδό 28ης
Οκτωβρίου 87. Το Flame είναι ανοιχτό καθημερινά από τις 18:00μμ έως 01:00πμ.
Εκεί θα σας περιμένει μια μεγάλη ποικιλία από σαλάτες, ζυμαρικά, πίτσες,
βάφλες, κρέπες, burger και πολλά άλλα ακόμη. Αν πάλι κάποιος σας μιλήσει για ''Φωλιές
Παρμεζάνας'', πίτσες Αμάλφι, Ινφέρνο ή Τέσσερις εποχές, Λινγκουίνι σολωμού ή
Western Burgers, τότε να ξέρετε πως αυτά τα πιάτα συχνάζουν, που αλλού; Στο
Flame φυσικά!!!
Εικόνα εξωτερικού χώρου |
Η υπηρεσία delivery λειτουργεί καθημερινά από τις
18:00μμ έως τις 00:30πμ.
Boost it.....!
Από τις καλύτερες πιτσαρίες της Φωκίδας.
ΑπάντησηΔιαγραφήΌμορφος χώρος, εξαιρετικό περιβάλλον, ωραία φαγητά.