Επιτρέπεται η οποιαδήποτε αναδημοσίευση, αφού γίνει αναφορά της πηγής με ενεργό link που θα παραπέμπει τον αναγνώστη στη συγκεκριμένη σελίδα.

Μοσχαρίσιο συκώτι με σάλτσα πόρτο

Μοσχαρίσιο συκώτι με σάλτσα πόρτο

 

Πηγή εικόνας:womenonly.gr

Υλικά:

  • 300 γρ συκώτι μοσχαρίσιο
  • 500 ml γάλα
  • 4 κλωναράκια δενδρολίβανο
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 8 φέτες μπέικον
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 250 ml κρασί πόρτο
  • 200 γρ κρέμα γάλακτος
  • 400 γρ κόκκινο λάχανο (ψιλοκομμένο)
  • 180 ml ξύδι βαλσάμικο
  • 30 γρ ζάχαρη
  • 80 γρ βούτυρο

 

Εκτέλεση:

Κόβουμε το συκώτι σε λεπτές φέτες και το βάζουμε σε ένα μπολ μαζί με το γάλα, το δενδρολίβανο και μια σκελίδα σκόρδο. Το αφήνουμε στο ψυγείο για 4-5 ώρες. Στη συνέχεια βγάζουμε το συκώτι από το γάλα και το σκουπίζουμε καλά με χαρτί κουζίνας τοποθετώντας το σε ένα μπολ. Αλατοπιπερώνουμε, ρίχνουμε 4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο και ανακατεύουμε καλά. Παράλληλα ζεσταίνουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, χωρίς κάποια λιπαρή ουσία. Τοποθετούμε το συκώτι μας, τη δεύτερη σκελίδα σκόρδου και σοτάρουμε μέχρι να πάρει χρώμα κι από τις δύο πλευρές. Σβήνουμε με 1 κουταλιά της σούπας βούτυρο. Μόλις ετοιμαστεί το αφήνουμε στην άκρη διατηρώντας το σε ιδανική θερμοκρασία.

Στη συνέχεια παίρνουμε το ψιλοκομμένο μας λάχανο και το βάζουμε σε μια βαθιά κατσαρόλα μαζί με το ξύδι, τη ζάχαρη, το βούτυρο και το βράζουμε σε χαμηλή φωτιά για 30 λεπτά μέχρι να εξατμιστούν όλα τα υγρά και να καραμελώσει χωρίς να προσθέσουμε άλλο νερό. Ανακατεύουμε ανά τακτά χρονικά διαστήματα μέχρι να μαλακώσει. Αλατοπιπερώνουμε όσο χρειάζεται.

Για τη σάλτσα μας, ρίχνουμε σε ένα κατσαρολάκι το κρασί μας και το βράζουμε σε δυνατή φωτιά. Μόλις πάρει βράση, ανάβουμε το κρασί με φωτιά και περιμένουμε να εξατμιστεί. Όταν σβήσει η φωτιά, ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος και ανακατεύουμε μέχρι να δέσει η σάλτσα. Αλατοπιπερώνουμε ελαφρώς και την αφήνουμε στην άκρη. 

Τέλος, ζεσταίνουμε ένα τηγάνι σε σημείο που να βγάζει καπνούς και ψήνουμε το μπέικον μέχρι να γίνει τραγανό και από τις δύο πλευρές. Σερβίρουμε το συκώτι με το λάχανο, το μπέικον και τη σάλτσα.

Καλή επιτυχία και καλή σας όρεξη!



Γράφει: ο Chef Νίκος Δρίβας

Συντακτική επιμέλεια: Just boost it

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου