Υλικά:
- ½ κιλό ντομάτες
- 7-8 κ.σ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1 κρεμμύδι μέτριο
- ½ ματσάκι μαϊντανό
- 5 κ.σ. φρέσκο δυόσμο
- 3 κ.σ. άνηθο
- ½ κ.γλ. baking power
- 1 κ.γλ. χυμό λεμονιού
- 1 κ.γλ. πελτέ ντομάτας
- Αλάτι
- Πιπέρι
- Ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
Για τη σάλτσα:
- 7-8 κουταλιές της σούπας γιαούρτι
- Λίγο ψιλοκομμένο άνηθο
- Λίγο ψιλοκομμένο δυόσμο
- Αλάτι
- Πιπέρι
- Ελαιόλαδο
Εκτέλεση συνταγής:
Κόβουμε
τις ντομάτες σε μικρά κυβάκια. Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και όλα τα μυρωδικά. Σε
ένα μπολ ανακατεύουμε τις ντομάτες, το κρεμμύδι, τα ψιλοκομμένα μυρωδικά, το baking και το λεμόνι. Στη συνέχεια προσθέτουμε το
αλάτι, το πιπέρι, το αλεύρι και ανακατεύουμε μέχρι να προκύψει ένας πηχτός
χυλός. Σε ένα τηγάνι προσθέτουμε λάδι, τόσο όσο να μην καλύπτει τους κεφτέδες
πάνω από τη μέση και το αφήνουμε να ζεσταθεί. Τηγανίζουμε τους κεφτέδες
γυρίζοντάς τους προσεκτικά κι από τις δύο πλευρές. Τέλος, εφόσον πάρουν χρώμα τους
αφαιρούμε από το τηγάνι και τους σερβίρουμε ζεστούς. Συνοδεύουμε με τη σάλτσα.
Για τη σάλτσα:
Αφού ψιλοκόψουμε
τον άνηθο και το δυόσμο, τοποθετούμε όλα τα υλικά για τη σάλτσα σε ένα μπολ και
ανακατεύουμε πολύ καλά, μέχρι να πάρουμε ένα ομοιογενές αποτέλεσμα. Η σάλτσα μας
είναι έτοιμη.
Καλή επιτυχία!!!
Καλή επιτυχία!!!
Γράφει ο Chef
Νίκος Δρίβας
Συντακτική επιμέλεια
Just boost it
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου