Επιτρέπεται η οποιαδήποτε αναδημοσίευση, αφού γίνει αναφορά της πηγής με ενεργό link που θα παραπέμπει τον αναγνώστη στη συγκεκριμένη σελίδα.

Χοιρινό με μαύρη μπύρα και μέλι

Χοιρινό με μαύρη μπύρα και μέλι
Πηγή εικόνας:infowoman.gr

Υλικά:
·        1 κιλό χοιρινό κρέας από λαιμό χωρίς κόκαλο κομμένο σε μπουκιές
·        2κ. της σούπας ελαιόλαδο
·        4 μέτρια κρεμμύδια
·        1 κύβος ζωμού κοτόπουλου
·        1 φύλλο δάφνης
·        50 γρ. ξύδι μπαλσάμικο
·        500 ml μαύρη μπύρα
·        50-100γρ μέλι
·        3 κλωναράκια φρέσκο δεντρολίβανο
·        αλάτι
·        πιπέρι



Εκτέλεση συνταγής:
Λαδώνουμε ελαφρά το κρέας με μια κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο και το αλατοπιπερώνουμε. Προσθέτουμε το υπόλοιπο λάδι στο τηγάνι, το όποιο το βάζουμε σε μέτρια φωτιά να κάψει. Ρίχνουμε το κρέας στο τηγάνι και το σοτάρουμε πάρα πολύ καλά, ώστε να πάρει ωραίο χρώμα και από τις δύο πλευρές. Κόβουμε τα κρεμμύδια στα 4 και ξεχωρίζουμε κάθε ένα φύλλο. Όταν είναι έτοιμο το χοιρινό και έχει ροδοκοκκινίσει, ρίχνουμε μέσα τα κρεμμύδια. Στη συνέχεια, σβήνουμε με το μπαλσάμικο και την μαύρη μπύρα. Προσθέτουμε το μέλι, το δεντρολίβανο, τον κύβο και τα φύλλα δάφνης. Τέλος, ανακατεύουμε καλά και κλείνουμε το καπάκι της κατσαρόλας ή του τηγανιού. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε το φαγητό να σιγοβράσει για μια ώρα.
Καλή επιτυχία!!!







Γράφει ο Chef
Νίκος Δρίβας

Συντακτική επιμέλεια
Just boost it

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου